Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Lakshmi

Lakshmi, Godin van Rijkdom en Overvloed

Lakshmi mantra:

 

OM Shrim Mahalakshmiyei Namaha

 

“OM en gegroet zij die vrouwelijke energie, die alle vormen van rijkdom schenkt”

Begin 2000 hebben wij het Lakshmi Centrum Nederland opgericht. Aanleiding daarvoor was de overweldigende rijkdom en schoonheid die wij ervaarden tijdens onze reizen in India en Nepal. Rijkdom zat beslist niet in materiele overvloed, maar veel meer in rijke rituelen, godsdienst, kookkunst en leefstijl. India en Nepal blinken nu niet bepaald uit in reinheid, dus overvloedige schoonheid slaat veel meer op de rijkdom aan zintuiglijke prikkeling met prachtige kleuren, geuren, klanken, smaken en gevoel.

Naast deze overvloedige rijkdom was er een overvloed aan behulpzaamheid en betrokkenheid. De meest indrukwekkende beleving van totale overvloed was tijdens ons huwelijk aan de Ganges.

Deze overvloed wilden wij meenemen en uitdragen in Nederland. Resultaat daarvan was het Lakshmi Centrum. Lakshmi staat voor overvloed:

De Lakshmi-mantra wordt niet alleen gebruikt voor spirituele en materiële voorspoed, maar ook bij het sluiten van goede vriendschappen, het oplossen van familieproblemen en bij gezondheidsproblemen. Richt je dan op die vorm van welvaart, die je wilt bereiken.

Laksmi is de hindoe godin die staat voor de moeder van het universum. Laksmi staat in het dagelijks leven voor voorspoed en overvloed. Haar metgezel Vishnu staat voor kennis en wijsheid. Tezamen geven zij zeker voorspoed en wijsheid.

De mantra voor Laksmi is SRIM. De S staat voor de bovenaardse goddelijkheid van voorspoed. De R staat voor overvloed of rijkdom en de I voor genoegen of voldoening. De klank staat voor onbegrensdheid en drukt de verjaging uit van verdriet en zorgen.

AyurWell biedt consulten, lezingen, lichaamsverzorging, cursussen en spirituele reizen met als doel de onbegrensdheid en overvloed van het bestaan in ieder te leren ontdekken. Voor meer informatie of afspraken: neem contact op