Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Profiel Wim Knoppert

Wim Knoppert is Ayurvedic Practitioner® en eigenaar van AyurWell

Wim: “Sinds het begin van de 21e eeuw ben ik actief bezig met gezondheid en welbevinden vanuit de Ayurvedische gedachte. Na de prachtige resultaten die ik zag en las over Ayurveda ben ik mij gaan bekwamen in de Ayurveda. Ik heb mijn opleiding tot Ayurvedic Practitioner® in Nerderland en deels in India gevolgd. Ayurveda is voor mij een “way of living”.

Regelmatig geef ik cursussen, workshops en lezingen. Zie voor meer informatie mijn Lezingenprofiel_ayurwell

Eén van de oorzaken voor een verstoorde balans is stress. Om deze oorzaak aan te pakken leer ik clienten de techniek van de hartcoherentie. Dit vormt een stabiele basis voor verder herstel van balans en klachten.

Het was Hippocrates, de vader van de Westerse geneeskunde, die zei: ‘Alle ziekte begint in de darm’. Tot voor kort wist niemand wat hij echt bedoelde. Tegenwoordig zijn er steeds meer studie die aantonen dat ziektes als diabetes, Alzheimer, Parkinson, MS, Autisme en hartproblemen rechtstreeks worden beïnvloed door de toestand van onze darmbacteriën.

Als gevolg wordt Ayurveda, één van de oudste en meeste effectieve gezondheidspraktijken ook steeds beter begrepen. Charaka Samhita en Sushruta Samhita beschrijven de ziekte ‘Grahani’, een ziekte die we tegenwoordig misschien het beste kennen onder de noemer ‘IBS’ (of ‘prikkelbaar darm syndroom).

Afgelopen jaren heb ik mij daarom bekwaamd tot Darmspecialist.

Ik zet dus in via een multidisciplinaire aanpak op basis van Ayurveda, Hartcoherentie en herstel van het Darmbioom.

Tegenwoordig werk ik als Medisch Adviseur bij RP Sanitas Humanus.

Een overzicht van mijn “vorige” leven als ambtenaar en mijn opleidingen: LinkedIn