Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Tarieven en Vergoeding

Tarieven

De behandelingen bij een geregistreerd natuurkundige worden door vrijwel alle Nederlandse zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed uit het aanvullende pakket van uw verzekering en valt niet onder het eigen risico.

Een verwijzing van huisarts of specialist is niet noodzakelijk.

De kosten voor een consult bedragen per 01-07-2018 € 95,-  per uur of € 50 per half uur.
Betaling per achteraf toegezonden factuur.

Wij vragen uw begrip voor het feit dat afspraken die niet nagekomen worden of niet 24 uur van tevoren worden geannuleerd in rekening worden gebracht. Voor meer informatie zie onze voorwaarden en annuleringen

Prijslijst per 01-01-2019*

1e Consult / Intake Constitutiebepaling, Polsdiagnose, Behandelplan** €   95,00
     
Vervolgconsult Prijs per 30 minuten** €   50,00
     
Telefonisch overleg Prijs per 10 minuten** €   15,00
     
Coaching en supervisie Circa 5 kwartier*** € 145,00
     
* Prijswijzigingen voorbehouden
** De prijzen zijn exclusief laboratoriumonderzoek en eventueel voorgeschreven kruiden en supplementen
*** Prijs voor coaching en supervisie is Exclusief BTW

 

Vergoeding

Wim Knoppert is afgestudeerd Ayurvedic Practitioner® en als BCZ registertherapeut® aangesloten bij de RBCZ en lid van de ANVAG (Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurvedische Geneeskunde).
Het klacht- en tuchtrecht is van toepassing volgens de het onafhankelijke tuchtrecht via de TCZ.

RBCZ

TCZ

Ayurveda wordt door de Nederlandse Vereniging van Zorgverzekeraars erkend als volwaardige Natuurgeneeswijze. Behandelingen worden daarom door steeds meer zorgverzekeraars vergoed. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw polisvoorwaarden.
Neem voor de hoogte en het aantal vergoedingen eventueel contact op met uw zorgverzekeraar.

Hieronder vindt u een lijst met Ziektekostenverzekeraars en de verschillende vergoedingen per pakket. Consulten worden vergoed als Natuurgeneeskundig consult.

Vergoedingen Alternatieve Zorg*

*LET OP, dit is een indicatieve lijst en u kunt hieraan géén rechten ontlenen. De lijst is bedoeld als indicatie van de vergoeding per verzekeraar en per pakket. Neem voor de zekerheid altijd contact op met uw verzekeraar!

De vergoedingen zijn verschillend per verzekeraar en per pakket.

Ik ben erkend als natuurgeneeskundige en aangesloten bij diverse beroepsverenigingen om een zo breed mogelijke dekking te realiseren.

De vergoedingen staan op de websites van de verenigingen waarbij ik ben aangesloten: NIBIG en de ANVAG. Deze lijsten met vergoedingen zijn altijd onder voorbehoud van de wispelturigheid van verzekeraars.

Voor een oordeel over de vergoedingen verwijs ik daarom altijd naar de verzekeraar bij wie je bent aangesloten. Bij teleurstellende vergoedingen raad ik je aan om aan het eind van het jaar bij je verzekeraar deze teleurstelling te laten blijken en een andere ziektekosten verzekering te kiezen.

Los van de vergoeding door de verzekeraar raad ik je aan om altijd een kopie van de facturen te maken en deze op te voeren als bovenmatige ziektekosten bij de aangifte inkomstenbelasting van het volgend jaar. Ook hier heb je geen garantie op een geaccepteerde belastingaftrek, maar als je het niet probeert weet je zeker dat dat niet lukt.

Wat te doen wanneer niet wordt vergoed?

Indien uw zorgverzekeraar de behandeling niet vergoedt, heeft u de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. U kunt gebruikmaken van een Coulancebrief verzekering. Vul deze in met eigen inhoudelijke argumenten, eventueel in overleg met uw therapeut.