Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Stress Reductie Programma

Stressreductie Programma

Het coachtraject bestaat uit 6 individuele sessies van elk 1 uur en wordt gegeven aan de hand van een duidelijk werkboek.

Sessie 1

  • Inventarisatie stressbronnen
  • Doelen stellen voor hantering stress
  • Invullen emotionele landschap

Sessie 2

  • Oefenen met de Neutral

Sessie 3

  • Oefenen met de Quick Coherence

Sessie 4

  • Oefenen met de Heart Lock-in techniek

Sessie 5

  • Oefenen met de Freeze Frame

Sessie 6

  • Terugblik en opmaken Persoonlijk Actieplan

De sessies vinden in principe wekelijks plaats. Direct bij aanvang is de focus op je persoonlijke stress situaties. Het is belangrijk dat je je bewust bent van jouw specifieke stressoren en hoe je hier gezond op kunt gaan reageren. Ook stel je een persoonlijk doel vast waar je gedurende de looptijd van het traject aan werkt. De HeartMath® technieken en het gebruik van het softwareprogramma worden getraind aan de hand van het SRP-werkboek. Hierin worden de theorieën behandeld en de huiswerkopdrachten beschreven. Grote aanwinst van dit stress reductie programma is dat je ook thuis gebruik maakt van PC meetapparatuur (of draagbare oorsensor). Hierdoor krijg je direct informatie teruggekoppeld of er in het moment sprake is van een stress reactie of van een optimaal gezonde reactie.

Met het computerprogramma emWave Desktop® wordt tijdens de training geleerd met behulp van (bio)feedback en specifieke oefeningen en technieken greep te krijgen op gevoel en functioneren. Daarnaast kan de emWave2® worden aangeschaft of gehuurd om thuis zelf te oefenen. De emWave2® is een klein en eenvoudig mee te nemen apparaat dat op elk moment (bio)feedback geeft over de coherentie van de drager. Het apparaatje kan worden aangeschaft of gehuurd gedurende de training (35 euro per week en 220 euro borg). Voor een optimale basis is het gedurende de training van 2 à 3 maanden noodzakelijk om dagelijks circa 15 minuten, verspreid over de dag, de geleerde technieken te oefenen door middel van de emWave2®.