Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Hartcoherentietraining

Doel
Het doel van hartcoherentietraining is om de hartritmevariatie (het verschil tussen je hartslag wanneer je inademt en je hartslag wanneer je uitademt) gelijkmatig, maar ook zo groot mogelijk te maken. De regelmaat zorgt voor hartcoherentie, hoe groter de variatie, des te beter je bestand bent tegen stress en tegenslagen. Om ervoor te zorgen dat je deze simpele manier van ademhalen effectief kunt inzetten tegen stress, moet je het wel vaak (blijven) doen.  Ik leer je hoe je zelf de controle kunt krijgen over je hartritmevariatie en daarmee over je gezondheid en welbevinden.

Voordelen
Hartcoherentie heeft bewezen positieve effecten op je welzijn,  je concentratie en je besluitvorming. Door je aandacht te verplaatsen van je hoofd naar je hart, komt er ruimte voor betere beslissingen. Het geeft je veerkracht om terug te veren na een stressvol moment, trauma of crisis. Het levert je meer autonomie (je komt dichter bij jezelf), incasseringsvermogen (je incasseert gemakkelijker en herstelt sneller) en innerlijke kracht. Door hartcoherentie ga je bewuster met je energie om.

Aanpak
De hartcoherentietraining bestaat uit het ontdekken en begrijpen van hartritme variatie en de invloed van stress daarop. Vervolgens leer je hoe je via je adem je hartritme direct kunt beïnvloeden en leer je stress ombuigen naar coherentie.

In een eerste contact kan je wensen en verwachtingen rond het Stress Reductie Programma bespreken en krijgt je een aanbod op maat. De mogelijkheden variëren van je op weg helpen om zelf met de emWave Pro en/of de emWave2 aan de slag te gaan tot 7 sessies waarin je systematisch de technieken oefent en gecoacht wordt om hartcoherentie eigen te maken. Naast face-to-face bijeenkomsten is telefonische coaching of via Skype mogelijk.

Kijk eens op in de webshop naar de diverse producten en trainingen om stress te leren hanteren en ombuigen naar coherentie: Stressreductie