Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Gezonde voeding

Voeding moet bij je passen, eigenlijk net zo logisch als een kledingstuk uw maat moet hebben om bij u te passen, maar ook uw unieke stijl en smaak.

Welke voeding bij u past hangt direct samen met uw unieke constitutie. Voeding werkt dan als ondersteuning van uw gezondheid, emotie en welzijn. Wat voor de één echter gezond is hoeft dat voor de ander beslist niet te zijn. Meer informatie over uw constitutie kan u krijgen via de test voor uw lichamelijke balans, maar veel nauwkeuriger via een Ayurvedisch consult.

Gezonde voeding vult niet alleen je maag, maar voedt je lichaam en geest. Daarom is naast wat je eet ook erg belangrijk hoe en waar je eet. Iedereen zal begrijpen dat het samen eten in een rustige en fijne sfeer veel beter voor je is dan een snelle hap op de hoek van de straat of een ontdooide maaltijd voor de tv.

Ook de hoeveelheid eten is bepalend voor je gezondheid. Een gezonde maaltijd vult je maag ongeveer voor de helft met voedsel, een kwart met vocht en de rest blijft leeg zodat de voedselbrij goed kan verteren.

Simpele tips voor gezonde voeding:
– Eet alleen als de vorige maaltijd volledig is verteerd;
– Eet niet meer dan de helft van wat je op zou kunnen;
– Drink voldoende warm drinken bij het eten;
– Drink niet te veel alcohol, want daardoor neemt je spijsvertering af;
– Eet in een rustige omgeving en vermijdt heftige gesprekken of discussies;
– Eet rustig en gebruik al je zintuigen, dus je smaak en reuk, maar ook je zicht en tast;
– Neem na de maaltijd voldoende tijd om het voedsel te verteren;
– Belangrijkste is dat je voedsel bij u past.

Meer informatie over welke voeding bij jou past krijgt u in een individueel consult.