Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage vormt een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde. De massage én de olie wordt afgestemd op de (on)balans van de patient.

De massage kent vele vormen, maar de meest bekende zijn de Abyangam, Marma en Shiro Dhara.

Abyangam massage is een ontspannende en verjongende oliemassage die spanningen in het lichaam snel afvoert. Wij verzorgen regelmatig cursussen en master classes Abhyangam massage.

Marma massage is een Ayurvedische masage met behandeling van drukpunten die de levensenergie of prana in het lichaam activeert. Het brengt het lichaam in zijn natuurlijke balans, ruimt blokkades op en integreert lichaam, geest en geeft meer bewustzijn. Deze massage is dus meer klacht specifiek gericht dan de Abyangam massage.

Shirodhara is een constante stroom olie op het voorhoofd, heeft een duidelijk rustgevende werking en is daarom effectief tegen stressproblemen en hoofdpijnklachten. Verlaagt de stofwisseling en integreert de hersenfuncties. Shirodhara is bijzonder effectief bij klachten als slapeloosheid en pms doordat het direct invloed heeft op het endocryne (hormomale) systeem.