Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

NAET behandeling / methode

De eerste keer bestaat de behandeling uit een intake, anamnese en een diagnose. Een spiertest maakt deel uit van de diagnose. De spiertest wordt onder meer gebruikt voor het testen op allergieën. De spiertest wordt meestal afgenomen waarbij de patient op de rug op de massagetafel ligt, maar zittend is ook mogelijk.

Vervolgens wordt het lichaam behandeld voor de allergieën.behandelpunten ruggengraat
De patiënt gaat daarvoor op zijn buik liggen en krijgt ademinstructies. De therapeut masseert een aantal acupressuurpunten op de rug. Deze punten staan in verbinding met alle organen, alle meridianen, de zenuwbanen en de hersenen. Zo wordt alle opgedane informatie verspreid over alle delen van het lichaam inclusief de hersenen.
Tijdens deze massage is de patiënt in contact met de energie van het allergeen of de overgevoelige emotie.
De aanwezigheid van deze energie leidde voorheen tot een blokkade van de energiestroom door de meridianen. Dit uitte zich in een allergische reactie. Door het masseren van deze acupressuurpunten krijgt de energiestroom een impuls en blijft de energie vrij stromen. Lichaam en geest van de patiënt registreren nu dat de energie door het lichaam vrij blijft stromen ondanks de aanwezigheid van het allergeen, leren zo dat deze energie geen gevaar vormt en onthouden dit. Zodoende worden het lichaam en geest ‘gereset’.

Na de rugbehandeling worden een aantal acupuntuurpunten op het lichaam gemasseerd, waarna de patiënt gedurende 15 tot 20 minuten met het allergeen in de hand, stil blijft liggen op de tafel.
Na deze rustperiode worden opnieuw de spiertest gedaan om te checken of de behandeling succesvol was.
Daarna gaat de patiënt naar huis. Nu moet gedurende 25 uur ieder contact met het behandelde allergeen worden vermeden. Na 25 uur vermijden, is die specifieke allergie uitgeschakeld.

De volgende keer dat de patiënt weer bij zijn therapeut verschijnt wordt eerst nagetest of de vorige behandeling is geslaagd. Vervolgens wordt de volgende allergie getest en eventueel behandeld.

Een filmpje over een NAET-behandeling is te zien op de video van dr Marilyn Chernoff.