Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Filmrecensies

Pan Nalin, India, 2002, 102 min

Ayurveda – Art Of Being

Ayurveda is een intense, zinnelijke reis door India. Een reis van zo’n 15.000 kilometer door landschappen van adembenemende schoonheid en afwisselende streken dwars door India, Griekenland en Amerika. De film staat stil bij de mysteries van het menselijke lichaam en de menselijke ziel. Ayurveda is de oudste holistische geneeskunst ter wereld. Regisseur Pan Nalin (Samsara) is erbij als Ayurvedische artsen hun patiënten behandelen met natuurlijke grondstoffen als boomschors en leem en registreert de ongekende kracht van de menselijke wil. Volgens de Ayurvedische theorie is elke ziekte het gevolg van uit balans gebrachte levensenergieën. Doel van deze geneeskunst is het herstel van het evenwicht van lichaam en ziel en overlevering van de tijdloze kennis over genezing en het menselijk bestaan.

Ayurveda (letterlijk: de wetenschap van het leven) is één van de oudste geneeswijze ter wereld en vindt zijn oorsprong in India. De kern van Ayurveda is het idee dat genezing wordt bereikt door het herstel van de balans tussen lichaam en geest.

In de documentaire Ayurveda: Art of Being neemt de Indiaas-Franse regisseur Pan Nalin ons mee op een intense, zinnelijke reis door landschappen van adembenemende schoonheid in India, Griekenland en de Verenigde Staten. We zien hoe ayurvedische artsen hun patiënten behandelen met natuurlijke grondstoffen als boomschors en leem en hoe de menselijke wil ongekende kracht blijkt te bezitten.

Ayurveda blijkt dicht bij het moderne leven te staan: van homeopathie tot het gebruik van schoonheidsproducten uit de natuur als shampoo en groene klei. Allemaal vinden ze hun oorsprong in deze eeuwenoude geneeskunst.

De film is bij ons aanwezig op DVD en video.

Bekijk deze prachtige film op YouTube:

Deel 2 van 7

Deel 3 van 7

Deel 4 van 7

Deel 5 van 7

Deel 6 van 7

Deel 7 van 7

Meer informatie over deze film: AYURVEDA art of being