Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Pers en Media

AyurWell in de pers en op TV

TV uitzending over Ayurvedisch Koken en gezondheid met Wim Knoppert bij OHM.net

Deel 1:

Deel 2:

 

Wim Knoppert in uitzending “Voor elkaar”

Maandag 27 april 2010, om 20:00 uur op Nederland 2, was Wim Knoppert te zien in het programma “Voor elkaar” van de RVU. Klik hier voor de link naar de uitzending.

Deze aflevering draait het onder andere om een jonge vrouw die last heeft van een concentratiestoornis (ADD). Ze wil graag proberen of meditatie haat rust kan geven. Wim laat haar ervaren dat ook zij kan mediteren, ondanks haar concentratieprobleem. Het was een mooie sessie, we zijn benieuwd hoe het er op de tv uitziet. Leuk als u ons laat weten wat u ervan vindt!

Toeval??
Wim werd de dag voor de opnames op een terras in Arnhem benaderd door een filmploeg met de vraag of hij iets wist van meditatie…en of hij deze vrouw wilde helpen. Niet omdat Wim inmiddels een BN-er is, eerder de wonderlijke werking van intuïtie, toeval, aantrekkingskracht, lente….

tv-programma Wim Knoppert: “Het was een hele leuke ervaring. Hoe is het mogelijk dat ik er zo maar op straat uitgepikt werd, ze hadden de hele dag naar iemand gezocht! Het was erg leuk om met deze cliënt te werken. Haar vraag sluit goed aan bij mijn specialisme, Ayurveda & the mind. Verrassend was dat de sessie vooral ging over vertrouwen in het eigen kunnen, ik zag haar echt vooruitgaan met mediteren maar veel belangrijker was dat zij dat zelf ook ging zien. Ik had haar graag meer ondersteuning met bijvoorbeeld kruiden aangereikt, maar dat viel buiten de scope van het programma. Ik hoop echt dat zij deze basis vast kan houden en anders help ik haar graag verder!”

Inwijding van de nieuwe praktijkruimte
Het was ook (toevallig?!) de eerste sessie in de vers opgeknapte praktijkruimte, die was net afgekomen. Een mooiere inwijding kan Wim zich niet wensen. De ruimte bevalt goed, het is een fijne plek om rustig met elkaar in gesprek te zijn, met alles bij de hand. Kijk zelf maar en kom langs voor een gesprek of een consult.

Tip: Meditatie
Binnen de Ayurveda gaan we er vanuit dat het lichaam wordt gevoed met voedsel en adem (Prana). De geest voeden we via onze 5 zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. In meditatie proberen we de zintuiglijke prikkels te minimaliseren. Daarom branden we wierook, spelen we rustgevende muziek, dempen we het licht, etc.

Als u wilt leren mediteren neem dan contact met me op.

Onderstaande artikelen zijn in de pers verschenen of heb ik gepubliceerd over Ayurveda.

Een artikel in OHM Vani over Divali, het lichtjes feest van het Hinduïsme: Artikel_Shub_Divali

Een kranten artikeltje dat is verschenen over de samenwerking met Sudhir en Prachi, twee goede vrienden van ons uit India: Artikel_Loepkijker

Ook een kranten artikel over de samenwerking met Sudhir en Prachi in Oss: Artikel_de_Sleutel

Een artikel dat ik heb gepubliceerd in Ayurveda Actueel over de ontwikkeling van de zintuigen: Artikel_Ayurveda_Actueel

Een artikel dat is gepubliceerd in Onkruid over de workshop Ayurvedisch Koken bij mij: Artikel_Onkruid_177