Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Salade met banaan en granaatappelzaadjes - Kela Anar Kachamber

Salade met banaan en granaatappelzaadjes – Kela Anar Kachamber

Indiase salades, kachamber, bevatten gewoonlijk niet meer dan twee of drie ingrediënten en een kruidige dressing. de salades worden altijd met verse groenten van het seizoen bereid. doorgaans worden verschillende kleine salades geserveerd. eigenlijk zijn het niet meer dan verfrissende hapjes die tezamen met de andere gerechten worden gegeten.

Uit de vele kachambers hebben wij er een heel bijzondere salade met banaan en granaatappel-zaadjes gekozen. In de indiase keuken gebruikt men de zaadjes van de granaatappel in tal van bereidingen (wij gebruiken vooral het sap, denk aan grenadine).

Ingrediënten:
1 granaatappel
2 rijpe bananen
2 eetlepels
het sap van 1 citroen
1 eetlepel suiker

Bereiding:
Snijd de granaatappel in vieren, haal de zaadjes eruit en leg ze op het midden van een groot bord. Schil de bananen, snijd ze in kleine plakjes en leg ze rond de zaadjes op het bord. Druppel er citroensap overheen. Strooi de suiker erover en serveer onmiddellijk.