Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Kitchari Simpel - een simpele Kitchari

Ingrediënten:
1 kopje basmati rijst
1 kop gele split mung dal
een handvol korianderblaadjes, fijngehakt
6 kopjes water

Bereiding:
Was de rijst en mung dal twee maal, met behulp van veel water. Als je tijd hebt, laat de mung dal een paar uur laten weken vóór het koken, om de verteerbaarheid te vergroten.
Voeg de rijst, dal, en koriander aan het water. Breng aan de kook, en kook 5 minuten zonder deksel. Af en toe roeren.
Zet het vuur laag en dek af, met de deksel op een kier. Koken tot ze zacht zijn, ongeveer 25 tot 30 minuten.

Variaties:

  • Voeg een flinke theelepel geelwortelpoeder toe en kook die mee met de rijst en dal
  • Voeg verse koriander toe voor het opdienen
  • Voeg een lepel ghee toe voor het opdienen
  • Voeg een snufje (zee)zout en peper toe voor het opdienen
  • Voeg groenten toe, bijvoorbeeld wortel, bloemkool, sperzieboontjes, etc