Groentencurry - Aloo Baigan Sabji
Een heerlijke curry op basis van gekookte aardappels en aubergine. Licht verteerbaar met een delicaat sausje van yoghurt en kokos.
Ingrediënten (4 personen):
6 aardappels
1 kleine aubergine
½ beker yoghurt
8 tot 10 verse kerrieblaadjes (of kerriepoeder)
1 stukje gemberwortel (circa 1,5 cm)
1/2 theelepeltje Garam Masala
2 kleine groene pepertjes (als je van pikant houdt)
25 gram kokospoeder
1 theelepeltje mosterdzaadjes
½ theelepeltje komijnzaadjes
1 eetlepeltje korianderpoeder
verse koriander
sesamolie (olijfolie mag ook)
citroensap
zout
Bereiding:
Schil de aardappels, kook ze en snijdt ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Was de aubergine, snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2,5 cm en kook ze.
Mix de yoghurt, de fijngehakte (of geraspte) gemberwortel, de versnipperde groene pepertjes (zonder zaadjes) en de kokospoeder door elkaar.
Rooster de komijn- en mosterdzaadjes in hete olie (kijk uit: de mosterdzaadjes kunnen bij het openbarsten lelijk opspatten). verse kerrieblaadjes
Voeg de kerrie(blaadjes) en de aardappelblokjes toe en laat ongeveer 3 à 4 minuten sudderen.
Schenk dan de yoghurt erbij en voeg de korianderpoeder, de aubergineblokjes, zout en de helft van de fijngehakte verse koriander toe.
Laat sudderen op een laag vuur totdat het vocht verdampt is. Voeg dan het citroensap en de rest van de verse koriander toe.
Deel dit: