Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Chapati -

Indiaas plat volkorenbrood
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten:
(Hoeveelheden voor 15 chapati’s)
* 400 gr. fijngemalen volkorenmeel of tarwemeel (ata)
* 2½ dl lauw water
* 2 eetl. ghee of olie
* 1 theel. zeezout

Bereidingswijze:
* Meng het meel en het zout in een grote diepe kom.
* Voeg er langzaam het water aan toe en kneed met je handen het meel tot deeg in 8 minuten tot
het glad en stevig is.
* Doe de ghee of olie bij en meng het goed door het deeg zodat het niet gaat plakken.
* Besprenkel het deeg met wat water, dek hem af met een vochtige doek en laat het een ½ tot 1
uur staan.
* Maak van het deeg 15 balletjes.
* Doop ze in wat meel en rol ze uit met de deegroller met een doorsnee van ca. 15 cm.
* Leg de chapati op de voorverwarmde ijzeren pan of koekepan.
* Bak de chapati aan beide kanten bruin tot u bubbeltjes ziet.
* Dan direct boven de vlam houden, tot de chapati opzwelt als een ballon.
* Op een bord leggen en smeer er wat ghee over.