Bonencurry -
Ingrediënten:
400 gr Vers geweekte en gekookte bruine bonen of 1 blik uitgelekte kapucijners
1 flinke ui
1 flinke tomaat
1 teen knoflook
Verse koriander
Ghee of olie
stukje verse gemberwortel (ca 3 cm)
1 el Garam Masala
1 snufje heeng (duivelsdrek)
1 tl komijnzaad
1 tl gemberpoeder
Bereiding:
Ui, tomaat en gemberwortel snipperen.
Ghee verhitten, Heeng “branden”, komijnzaad bakken.
Ui toevoegen en fruiten. Knoflook kort mee fruiten.
Garam Masala kort mee bakken.
Gemberwortel en tomaat toevoegen en meebakken.
Water toevoegen en dan laten fijn koken zonder deksel. Voeg telkens water toe zodat je een “papje” krijgt.
Bonen toevoegen en goed doorwarmen.
Net voor het opdienen bestrooien met vers gehakte koriander.
Serveren met Ciapatti (of wraps) en Basmati rijst.
Deel dit: