Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Lezing ?Ayurwattes? – Introductie in de Ayurveda

 

Ayurveda – Wat is dat eigenlijk?

Ayurveda Kliniek, Ayurvedische kruiden, Ayurvedische voedingsleer, Ayurveda, Ayurveda, Ayur…
In de Ayurveda Kliniek werken we op basis van de Ayurveda, dat is wel duidelijk. Maar, wat is dat dan, Ayurveda?

Ayurveda is een eeuwen oude gezondheidsleer, die uit gaat van een unieke constitutie per persoon. Het verschil in de eigenlijke constitutie en hoe je nu in je vel zit leidt gegarandeerd tot klachten. Sommige klachten zijn lastig en vervelend zoals hooikoorts of allergie, maar andere klachten hebben een serieuze ziekte als gevolg.

Deze onbalans stellen we vast aan de hand van een 8 of 10-voudige diagnose, waarvan de polsdiagnose een belangrijk onderdeel vormt. De Ayurvedische artshttp://www.ayurvedakliniek.nl/professionals/victor-manhave.html of therapeut “leest” de onbalans in de constitutie en stelt mede op basis daarvan een behandelplan op.

Door nu de onbalans in het lichaam en geest te herstellen wordt de oorzaak van deverstoring weggenomen en zullen klachten verminderen of verdwijnen. Dat is wat we doen binnen de Ayurveda Kliniek. Daarbij maken we gebruik van kruiden, richtlijnen voor voeding en leefstijl, maar ook van therapeutische behandelingen zoals massage, stoombaden en olie-opgietingen.

Wilt u meer weten over de oorsprong en theorie achter de term Ayurveda, kom dan op 4 juni naar een lezing over Ayurveda in de Ayurveda Kliniek in Rotterdam. Wim Knoppert houdt dan een verhaal over Ayurveda en is er gelegenheid voor vragen of toelichtingen of onduidelijkheden. Natuurlijk is er ook altijd gelegenheid voor een individueel consult.

Voor aanmeldingen of afspraken kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Ayurveda Kliniek. Telefoonnummer: 010-422 2923 of per mail: info@ayurvedakliniek.nl