Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Lezing: Onconventionele visie op autisme

 

De wiskundige Eugen Oetringer heeft zich in zijn professionele leven gespecialiseerd in zeer ingewikkelde IT processen. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de stichting On Mental Health.

Eugen en zijn vrouw kregen een kind, een zoon. Hun zoon bleek later in zijn leven afwijkend gedrag te vertonen. Hun zoon kon niet leren lezen (dyslexie) en had zeer veelvuldig last van emotionele uitspattingen (ADHD). Eugen en zijn vrouw maakten zich grote zorgen dat zijn woede-uitbarstingen tot zinloos geweld zouden leiden.

Conventionele therapieën bleken weinig effectief. De wiskundige en processpecialist Eugen Oetringer die in zijn werkzame leven continu bezig was met het oplossen van zeer ingewikkelde processen is de aandoeningen van zijn zoon gaan bekijken op een andere manier, als een gecompliceerd proces. Hij ontdekte overeenkomsten met het fenomeen van ‘bottlenecks’ (knelpunten) en heeft deze laten behandelen met niet-conventionele therapieën. Het resultaat was verrassend.  Na enige tijd kon zijn zoon goed lezen en had hij ook geen woede-uitbarsting meer.

Eugen Oetringer heeft een boodschap voor de wereld. Met zijn stichting ‘On Mental Health’ spant hij zich in zijn positieve ervaring te delen met de wereld en deuren te openen.

26 Februari 2013 wordt de visie van Eugen uiteengezet. Tevens zullen op deze avond spreken Dhr. Jaap Brand en Ayurvedic Patitioner Wim Knoppert.

Jaap is een van de weinige mensen met autisme die kunnen vertellen hoe een autist denkt, hoe het hem is gelukt over de negatieve aspecten heen te komen en de kracht van autisme in te zetten.

Wim Knoppert, verbonden aan de Ayurveda Kliniek Rotterdam, Ayurveda Practitioner en NAET therapeut zal vertellen over de NAET behandeling bij allergiegerelateerde Autisme. Klinisch onderzoek laat zien dat NAET een effectieve behandelmethode bij Autisme en aandoeningen als ADD en ADHD kan zijn.

De lezing vindt plaats op 26 februari vanaf 19.30 uur in de Ayurveda Kliniek te Rotterdam.

Aanmelden voor deze lezing kan via het secretariaat: 010-422 2923,
of per email: info@ayurvedakliniek.nl

Meer informatie over onderzoek naar de relatie tussen voeding en autisme vindt u hier