Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Mijn ervaring met Ayurveda

Graag wil ik iets vertellen over mijn ervaring met de ayurvedische geneeswijze.

De reden waarom ik graag een consult wilde hebben is dat ik last had van grote ontstekeningen, hoge bloeddruk, overgewicht, neiging tot suiker, problemen met de ontlasting, vast houden van vocht. Kortom een heel pakket van redenen om hier dieper op in te gaan en aan te werken.

Voor ik naar het consult kon gaan, werd mij gevraagd om een checklijst in te vullen, om een duidelijk beeld van me zelf te geven en de klachten op te schrijven.

Tijdens het consult werd deze lijst ook zeer uitgebreid doorgenomen.

Het consult zelf heb ik ervaren als zeer prettig, open en warm. Wim nam ruimschoots de tijd, luisterde achter de woorden. Invoelend.

De duidelijke ayurvedische uitleg van Wim heeft me een goed inzicht gegeven in mijn situatie.

Om mijn klachten aan te pakken kreeg ik kruiden voorgeschreven:

Sattva Tea : reinigen
Colayur: herstel darmflora
Haldi: reinigen bloed
Ayus F Woman: energie verhogen
Hridayur: bloeddruk
Lukol: cyclus/pms
Triforte: ama verbranden

Naast de bovengenoemde kruiden, word er een voedingsadvies besproken ten aanzien van de verschillende constituties die in de ayurvedische geneeskunde bepalend zijn voor jou gezondheidsituatie. Kapha, Pitta en Vatta. En dan vooral gericht op wat voor mij van toepassing was.

In het begin vond ik dit moeilijk te lezen, wat ik nu precies moest doen en vooral ook laten. Maar na een duidelijke uitleg, was dit goed te volgen.

Het gebruik van de medicijnen en het volgen van het voedingsadvies vraagt toch zeer zeker discipline en doorzettingsvermogen van jezelf. Daar er na een aantal weken er toch al duidelijke veranderingen in mijn lichaam voelbaar/zichtbaar werden was dit voor mijzelf geen probleem. Dit is een proces dat niet binnen een maand is opgelost.

Wat heb ik als heftige veranderingen merkte:

 • Verandering van de stoelgang, vaker naar het toilet
 • Slechter ruikende adem
 • Drogere huid
 • Transpiratie is heviger, en voor mijn eigen gevoel is mijn lichaamsgeur sterker geworden
 • Na +/- een maand een flinke griep gehad met 40C koorts, heeft best lang geduurd voor ik hier van was opgekapt.
 • Meer dromen

Nu na een half jaar kijk ik zeer positief terug op de manier waarop de voor mij nieuwe aanpak zoveel resultaten te ervaren waren:

 • Regelmatigere stoelgang
 • Een zuivere huid, vooral in het gezicht (voor de omgeving duidelijk zichtbaar)
 • Mijn energie niveau is verhoogd ten op zichten van een half jaar geleden (echter wel nog wisselend)
 • Samenstelling van mijn weefsel is veranderd, ik merk niet in kilo’s dat ik ben afgevallen maar mijn lichaam veranderd.
 • Mijn behoefte aan zoet is nog niet veranderd
 • Ben wel wat sneller geprikkeld

Kortom ik ben zeer blij dat ik gestart ben met de combinatie Ayurveda, Shiatsu/Yin Shin Jyutsu en de Chiropraktiebehandelingen.

De combinatie van deze drie behandelwijzen waren zeer effectief en ik besef tevens dat de ayurveda met zijn voedings en leefwijze aanpak ook een stuk kennis over mezelf heeft gebracht.

Bianca van Sloun-Pötgens