Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Ervaringen

Vakantie

Beste Wim,

Het is alweer even geleden dat wij elkaar gezien hebben. In juni hadden wij vakantie, het weer was zo slecht zodat wij de vakantie verlengd hebben tot zo’n eind september. Deze luxe hebben wij nu! Ik voel mij prima, geen last meer gehad van de allergieën en opvliegers, voor de rest ben ik tevreden met hoe ik mij voel. Deze winter een stuk beter dan vorig jaar.

Indien nodig bel ik zeker voor een afspraak.

Janny

Een vrij hectisch jaar

Beste Wim

Na een hele tijd niets gehoord te hebben, wilde ik je kort laten weten hoe het met me is gegaan dit jaar. Het gaat goed met me. De klachten met mijn maag komen heel af en toe terug, maar lang niet zo sterk als in het begin.

Dit jaar is een vrij hectisch jaar geweest, waarin ik veel heb gewerkt. Ik heb hierbij veel aan onze gesprekken gehad, waarbij ik steeds rekening hou dat ik iemand ben die de lat vrij hoog legt. Ook heeft het me gesteund om tot een grote stap in mijn leven te komen: om een eigen onderneming te starten.

Ik heb heel van aan je behandeling en gesprekken gehad in een periode waarin ik dit hard nodig had. Ik wil je daarom alsnog bedanken voor je steun.

Wendy G.

Mijn ervaring met Ayurveda

Graag wil ik iets vertellen over mijn ervaring met de ayurvedische geneeswijze.

De reden waarom ik graag een consult wilde hebben is dat ik last had van grote ontstekeningen, hoge bloeddruk, overgewicht, neiging tot suiker, problemen met de ontlasting, vast houden van vocht. Kortom een heel pakket van redenen om hier dieper op in te gaan en aan te werken.

Voor ik naar het consult kon gaan, werd mij gevraagd om een checklijst in te vullen, om een duidelijk beeld van me zelf te geven en de klachten op te schrijven.

Tijdens het consult werd deze lijst ook zeer uitgebreid doorgenomen.

Het consult zelf heb ik ervaren als zeer prettig, open en warm. Wim nam ruimschoots de tijd, luisterde achter de woorden. Invoelend.

De duidelijke ayurvedische uitleg van Wim heeft me een goed inzicht gegeven in mijn situatie.

Om mijn klachten aan te pakken kreeg ik kruiden voorgeschreven:

Sattva Tea : reinigen
Colayur: herstel darmflora
Haldi: reinigen bloed
Ayus F Woman: energie verhogen
Hridayur: bloeddruk
Lukol: cyclus/pms
Triforte: ama verbranden

Naast de bovengenoemde kruiden, word er een voedingsadvies besproken ten aanzien van de verschillende constituties die in de ayurvedische geneeskunde bepalend zijn voor jou gezondheidsituatie. Kapha, Pitta en Vatta. En dan vooral gericht op wat voor mij van toepassing was.

In het begin vond ik dit moeilijk te lezen, wat ik nu precies moest doen en vooral ook laten. Maar na een duidelijke uitleg, was dit goed te volgen.

Het gebruik van de medicijnen en het volgen van het voedingsadvies vraagt toch zeer zeker discipline en doorzettingsvermogen van jezelf. Daar er na een aantal weken er toch al duidelijke veranderingen in mijn lichaam voelbaar/zichtbaar werden was dit voor mijzelf geen probleem. Dit is een proces dat niet binnen een maand is opgelost.

Wat heb ik als heftige veranderingen merkte:

 • Verandering van de stoelgang, vaker naar het toilet
 • Slechter ruikende adem
 • Drogere huid
 • Transpiratie is heviger, en voor mijn eigen gevoel is mijn lichaamsgeur sterker geworden
 • Na +/- een maand een flinke griep gehad met 40C koorts, heeft best lang geduurd voor ik hier van was opgekapt.
 • Meer dromen

Nu na een half jaar kijk ik zeer positief terug op de manier waarop de voor mij nieuwe aanpak zoveel resultaten te ervaren waren:

 • Regelmatigere stoelgang
 • Een zuivere huid, vooral in het gezicht (voor de omgeving duidelijk zichtbaar)
 • Mijn energie niveau is verhoogd ten op zichten van een half jaar geleden (echter wel nog wisselend)
 • Samenstelling van mijn weefsel is veranderd, ik merk niet in kilo’s dat ik ben afgevallen maar mijn lichaam veranderd.
 • Mijn behoefte aan zoet is nog niet veranderd
 • Ben wel wat sneller geprikkeld

Kortom ik ben zeer blij dat ik gestart ben met de combinatie Ayurveda, Shiatsu/Yin Shin Jyutsu en de Chiropraktiebehandelingen.

De combinatie van deze drie behandelwijzen waren zeer effectief en ik besef tevens dat de ayurveda met zijn voedings en leefwijze aanpak ook een stuk kennis over mezelf heeft gebracht.

Bianca van Sloun-Pötgens

Vrij van Allergieën

“Vol verwachting klopt ons hart…. zou ik speculaas en kruidnootjes kunnen eten? Nieuwe afspraak met Wim en de winner is……. JA! De tarwe is in elk geval OK, kaneel klein beetje mee oppassen.”

Na jaren is Nynke is vrij van allergieën. Lees haar verhaal in haar blog: Vrij van allergieën

Heftige allergische reactie

Vorig jaar werd ik overvallen door een heftige allergische reactie (enorme jeuk, rode huid, opgezwollen keel, buikkrampen), die zo’n twee uur aanhield. Ik wist niet wat het was of waardoor het kwam. Ik had er nooit last van gehad en schrok me rot. Bij de huisarts kwam ik niet verder dan een pilletje en bloedonderzoek. Daar kwam niets uit en het advies is dan: probeer te achterhalen wat je hebt gegeten en probeer dat te vermijden. Dat wilde er bij mij niet in en ben op zoek gegaan naar een andere weg. Via via kwam ik bij Wim en na het lezen van z’n website heb ik meteen gebeld. Ik kon snel terecht. Dit voelde meteen goed. Ik zat op dat moment sowieso niet goed in mijn vel en Wim kijkt vanuit Ayurveda en NAET naar je totale gestel. Dat is heel prettig. Het mooie van deze aanpak is dat Wim er vanuit gaat dat hij het oplost! Blokkades neemt hij weg en je komt van je allergie af, in plaats van dat je dingen in je leven moet gaan vermijden. De aanpak is niet zweverig en Wim al helemaal niet, maar NAET is wel anders dan de reguliere zorg. Daar moet je voor open staan, maar je hoeft er niet in “te geloven”. Wim stelt je meteen op je gemak en je voelt je begrepen. Ik heb een stuk of acht behandelingen gehad en ik heb sindsdien geen allergische reactie meer gehad. Ik laat er ook niets voor staan. En Wim heeft me ook meer adviezen gegeven over leefstijl en voeding, wat ook erg goed bevalt. Kortom, ik ben meer dan tevreden en ik kan Wim en zijn praktijk iedereen aanraden.

Mervyn