Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Ontlastingsonderzoek

Via ontlastingsonderzoek kunnen we snel inzicht krijgen in de kwaliteit van de darmflora en van de spijsvertering. Hiervoor werken we samen met een gerenommeerd laboratorium. We bieden de volgende standaard testen aan:

 • “Feces-programma”
  Dit programma geeft informatie over de samenstelling van de bacteriën die in de darmen aanwezig zijn, of er schimmels en/of gisten zijn en of er spijsverteringsproblemen zijn. Het geeft een goed overzicht van de algemene gezondheidstoestand van de darmen.
  Dit programma omvat de volgende onderzoeken: Darmmicrobiota/-flora, Mycologie, pH-waarde en Algemene vertering. Dit programma is onderdeel van  de programma’s Basisscreening darm en Preventieve gezondheidsscreening darm.
  Ontlastingsonderzoek MF
  FECES-PROGRAMMA
  Bestellen: € 85,50

 

 • “Basisscreening darm”
  Bij chronische en vage maag-darmklachten en/of vermoeidheid, huidklachten en hormonale disfuncties geeft dit programma snel aan of deze veroorzaakt worden door een verstoorde darmflora, een verzwakt afweersysteem, ontstekingen en/of een voedselallergie. Op basis van de resultaten van dit programma wordt bepaald welke vervolgonder­zoeken nodig zijn en/of welke therapie toegepast kan worden om de oorzaak van de klachten te verhelpen.
  Dit programma omvat de volgende onderzoeken: Fecesprogramma, Virulente factoren, SIgA, ß-Defensine 2, α-1-Antitrypsine en EPX.
  Lees hier de Patientenfolder Basisscreening Darm

  Bekijk een voorbeeld van de laboratorium uitslag: Uitslag Basisscreening Darm

  Ontlastingsonderzoek MF
  BASISSCREENING DARM
  Bestellen: € 209

   

 • “Preventieve Gezondheidsscreening Darm”
  Dit programma is bedoeld voor mensen die ter controle van hun gezondheid willen weten of hun maag-darmkanaal gezond is en of hun spijsvertering goed is. Met dit programma wordt inzicht verkregen in de algehele gezondheidstoestand van de darmen. Eventuele disbalansen kunnen hiermee opgespoord en gecorrigeerd worden door middel van de juiste therapie. Dit programma omvat de volgende onderzoeken: Fecesprogramma, Calprotectine, α-1-Antitrypsine, EPX, Pancreaselastase, SIgA, ß-Defensine 2.
   Ontlastingsonderzoek MF
  PREVENTIEVE GEZONDHEIDSSCREENING DARM
  Bestellen: € 229,–

 

 • “TrippelFecesTest (TFT)”
  Deze test onderzoekt heel grondig of er parasieten zijn. Dit onderzoek kan mogelijk klachten als obstipatie, diarree, darmkrampen, misselijkheid en gebrek aan eetlust verklaren. Vervolgens kan de juiste therapie ingezet worden om de parasieten te verwijderen.
  Ontlastingsonderzoek MF
  TRIPPLE FECES TEST (TFT)
  Bestellen: € 107,–

 

 • “Preventief onderzoek colon-rectaal carcinoom”
  Dit programma onderzoekt of er aanwijzingen zijn voor het bestaan van colorectaalkanker. Het geeft aan of verder onderzoek nodig is. Bij klachten als aanhoudende buikpijn, obstipatie en diarreeklachten, bloed in de ontlasting en vermagering zonder duidelijke aanleiding biedt dit programma inzicht in de klachten. Voordeel van dit onderzoek is dat het niet belastend is voor de cliënt. 
  Dit programma omvat de volgende onderzoeken:  Galzuren, Hemoglobine, Hemoglobine/Haptohemoglobine en Tumor M2-PK.
  Ontlastingsonderzoek MF
  PREVENTIEF ONDERZOEK COLON-RECTAAL CARCINOOM
  Bestellen: € 78,50 

Voor het ontlastingsonderzoek ontvangt u een buisje met daarin een kleiner buisje met een lepeltje, een formulier voor het lab, een retourenvelop en de gebruiksaanwijzing.Fecestest