Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Stressreductie

Het HeartMath Stress Reductie Programma® is een methode om optimaal in balans te komen. De methode is eenvoudig en effectief, met wetenschappelijk aangetoonde resultaten. Met weinig tijdsinspanning werk je aan meer balans en vreugde in je leven. Dit gepatenteerde traject wordt uitsluitend gegeven door Providers die zijn opgeleid en gecertificeerd door HeartMath Benelux. Wim Knoppert is één van de gecertificeerde HeartMath SRP therapeuten.

Het SRP is gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten over de interactie tussen hart en hersenen en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen om je ontspannen en vitaal te voelen in alle omstandigheden. Meer informatie en wetenschappelijke publicaties zijn te vinden op de website van HeartMath Benelux.

Met dit programma leer je aan de hand van oefeningen hoe je het patroon van je hartritme dusdanig positief kunt beïnvloeden en daardoor compleet anders kunt omgaan met stressvolle gebeurtenissen. Je leert om zelf je emotionele reacties en rationele reacties met elkaar in evenwicht te brengen en hiermee harmonie te creëren. Je prestaties, vitaliteit en welzijn zullen verbeteren nu uw lichaam haar optimale balans weet te vinden. Daardoor ben je minder gestrest raken en kan je constructiever omgaan met tegenslag, frustratie of werkdruk.

U krijgt meer inzicht in uw emoties, uw emotionele reacties en de relatie tussen emoties en stress. Daarvoor leert u technieken om uw emotionele reacties te doorbreken en te profiteren van de positieve effecten van hartcoherentie op uw welzijn, gezondheid en cognitieve en fysieke prestatieniveau:

  • Meer energie en vitaliteit
  • Minder stress (en lagere bloeddruk)
  • Meer emotionele balans
  • Beter slapen
  • Betere concentratie

U leert adequatere oplossingsstrategieën toe te passen en effectiever te luisteren.