Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Darmherstel

Binnen het Darm Herstel Programma zorgen we voor een gezonde basis vanuit de darmen. “De dood huist in de darm” is een oud spreekwoord, maar het omgekeerde geldt ook: “Gezondheid begint in de darm”.

Op basis van een multidisciplinaire aanpak brengen we de vitaliteit van de darmflora in beeld en indien nodig herstellen we die. De multidisciplinaire aanpak bestaat uit Ayurveda, Hartcoherentie, Fecesonderzoek en eventuele Allergiebehandeling. Langs deze weg optimaliseren we de spijsvertering, het immuunsysteem en de vitaliteit.

Het Darm Herstel Programma bestaat uit de volgende stappen:

 • Inventarisatie
  Op basis van de anamnese en een eventueel ontlastingsonderzoek brengen we de toestand van de darmen en darmflora in kaart.
 • Diagnose
  Aan de hand van de bevindingen uit de inventarisatie stellen we vast welke aspecten van de spijsvertering dienen te worden verbetert.
 • Herstel
  Vervolgens gaan we aan de slag met het herstel van de darmflora en spijsvertering. Veelal bestaat deze fase uit drie stappen: reinigen (anti-biotica op basis van kruiden), voeden (herstel van de slijmvliezen) en “enten” met de ontbrekende microbiële flora (darmbacteriën).
 • Onderhoud
  Nadat de darmflora en spijsvertering zijn hersteld is het zaak onderhoud te plegen via passende voeding en eventuele specifieke aspecten (bijvoorbeeld een wat langer voortgezette pre- of probiotica)

Al tijdens het Darm Herstel Programma treedt veelal een aanzienlijke verbetering op van de klachten. Na afloop is het merendeel van de klachten verleden tijd.

Bekijk de lezing door Wim Knoppert over darmproblemen en de inzet van probiotica

Neem voor meer informatie of een afspraak even contact op.