Topmenu

Ayurwell

Hoofdmenu

Ervaringen - Allergiebehandeling

Vrij van Allergieën

“Vol verwachting klopt ons hart…. zou ik speculaas en kruidnootjes kunnen eten? Nieuwe afspraak met Wim en de winner is……. JA! De tarwe is in elk geval OK, kaneel klein beetje mee oppassen.”

Na jaren is Nynke is vrij van allergieën. Lees haar verhaal in haar blog: Vrij van allergieën

Heftige allergische reactie

Vorig jaar werd ik overvallen door een heftige allergische reactie (enorme jeuk, rode huid, opgezwollen keel, buikkrampen), die zo’n twee uur aanhield. Ik wist niet wat het was of waardoor het kwam. Ik had er nooit last van gehad en schrok me rot. Bij de huisarts kwam ik niet verder dan een pilletje en bloedonderzoek. Daar kwam niets uit en het advies is dan: probeer te achterhalen wat je hebt gegeten en probeer dat te vermijden. Dat wilde er bij mij niet in en ben op zoek gegaan naar een andere weg. Via via kwam ik bij Wim en na het lezen van z’n website heb ik meteen gebeld. Ik kon snel terecht. Dit voelde meteen goed. Ik zat op dat moment sowieso niet goed in mijn vel en Wim kijkt vanuit Ayurveda en NAET naar je totale gestel. Dat is heel prettig. Het mooie van deze aanpak is dat Wim er vanuit gaat dat hij het oplost! Blokkades neemt hij weg en je komt van je allergie af, in plaats van dat je dingen in je leven moet gaan vermijden. De aanpak is niet zweverig en Wim al helemaal niet, maar NAET is wel anders dan de reguliere zorg. Daar moet je voor open staan, maar je hoeft er niet in “te geloven”. Wim stelt je meteen op je gemak en je voelt je begrepen. Ik heb een stuk of acht behandelingen gehad en ik heb sindsdien geen allergische reactie meer gehad. Ik laat er ook niets voor staan. En Wim heeft me ook meer adviezen gegeven over leefstijl en voeding, wat ook erg goed bevalt. Kortom, ik ben meer dan tevreden en ik kan Wim en zijn praktijk iedereen aanraden.

Mervyn

NAET behandeling voor eczeem

Al van kinds af aan heb ik last van eczeem, vooral op mijn handen. Soms is het een paar jaar weg, maar vijf maanden geleden kwam het weer in alle hevigheid terug. Heel erg vervelend want je voelt het bij alles wat je doet en ik lag soms nachten wakker van de jeuk. Ik was al bij een orthomoleculair arts geweest en die kwam erachter dat ik allergisch was voor koemelk en soja, een ramp voor een vegetariër, maar goed als het ervan over zou gaan… Na twee maanden geen soja en melkproducten was het nog niet echt beter. Omdat het zo erg werd ben ik zelfs tijdelijk hormoon zalf gaan gebruiken, dat heb ik zo lang mogelijk uitgesteld omdat mijn huid daar heel dun van wordt en het als ik stop met smeren gewoon weer terug komt. Ook heb ik speciale handschoentjes met zilver erin verwerkt geprobeerd maar daar werd de jeuk alleen maar erger van. Toen nodigde mijn moeder me uit om mee te gaan naar een lezing van Wim Knoppert over de relatie tussen darmflora en allergieën. Dit was erg interessant en vooral de behandelwijze die hij gebruikt (NAET) klonk mij heel goed in de oren dus ik heb meteen een afspraak gemaakt. Ik heb drie behandelingen gehad en meteen na de eerste was er al een verandering merkbaar. Omdat ik zelf ook kan testen of ik allergisch ben voor een bepaald product, was het voor mij wel erg fijn om extra bevestiging te krijgen dat het beter gaat, dat ik op de producten waarvoor ik behandeld ben nu helemaal ‘sterk’ ben. Langzaam aan werd de huid op mijn handen weer glad. Nu ongeveer een maand na mijn laatste behandeling is mijn eczeem zo goed als weg en kan ik gewoon eten en drinken wat ik wil.

Wim heel erg bedankt voor je hulp bij het aanpakken van mijn Eczeem!

Hartelijke groet,
Lisette

Prikkelbare darmsyndroom (PDS) en hooikoorts

Graag wil ik mijn ervaringen in de NAET-therapie met jullie delen.

Vorig jaar had ik het dieptepunt bereikt. Een paar jaar geleden ben ik gediagnosticeerd met het prikkelbare darmsyndroom (PDS) en dacht dat ik de enorme vermoeidheid die erbij hoorde voor lief moest nemen. Ik functioneerde steeds slechter, kon me niet concentreren en niks onthouden etc.
Bijna een jaar geleden ben ik bij de Ayurveda Kliniek terechtgekomen. En van daaruit ben ik doorverwezen naar een van de daar werkzame therapeuten/specialisten Wim Knoppert. In totaal heb ik 10 behandelingen ondergaan. Voornamelijk voor mijn allergieën waar ik er heel wat van had, varierend van de algemeen bekende hooikoorts tot vitamine C.
De misselijkheid bij bijna alles wat ik at is weg en de jeuk aan mijn gehemelte bij bijna elke fruit- en groentesoort is ook weg! Een enorm aangename bijkomstigheid die ik zeker niet had verwacht is een aanzienlijke vermindering van de pijn die ik voorheen bij mijn pms kreeg. De intense pijn is zeker met 50 procent gereduceerd, terwijl mijn behandelingen daar helemaal niet op gericht waren. Dus deze behandelingen zijn zeker niet alleen voor mensen met allergieën en intoleranties.
Op vrijwel elk (ook emotioneel) gebied kan de NAET-therapie jou helpen. Ik zou zeggen, als je ervoor open staat, zeker minimaal 1 of 2 keer proberen.

Wim is zeer vriendelijk en denkt met je mee.

Belinda T.

Misselijkheid, vermoeidheid

Carla, een vrouw van middelbare leeftijd heeft veel last van maagpijn, misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijnen en stemmingswisselingen. Verder heeft Carla regelmatig last van ontstekingen en poliepen in de kaakholten en last van vergeetachtigheid. Bekende allergieën zijn voor ui, paprika, nikkel en honden.

Aanpak is 3-ledig; Onrust verlagen, spijsvertering verbeteren en allergieën elimineren.

De onrust wordt verlaagd door het dieet en de leefstijl aan te passen en met kruidenmedicatie. De spijsvertering wordt verbetert via eveneens dieet en kruidenmedicatie. De allergieën zijn verwijderd met NAET therapie. In totaal 11 sessies waren nodig om de balans van Carla te herstellen, haar klachten te bestrijden en de allergieën te verwijderen.

Carla’s ervaringen:
“Opmerkelijk dat je op bepaalde stoffen zo sterk reageert. De behandelde stresshormonen hadden direct effect. Zodra de misselijkheid weer kwam opzetten kon ik mezelf nabehandelen met het buisje met stresshormonen. Nu heb ik daar helemaal geen last meer van, het gaat hartstikke goed.”

“Eén heftige reactie was niet fijn, maar verder waren de behandelingen helemaal fijn.”

“De tips die je me hebt gegeven, bijvoorbeeld met de ademhaling, hebben me steeds goed geholpen.”

“Ik raad het anderen zeker aan!”

Carla van M.